Geçmişten gelen lezzet; Mabeyn Helvacısı
Sektöre giriş hikayeleri ile ilgili konuşan İşletme sahibi Muhammed Said Göçer; “Farklı bir alanda hizmet verirken Konya’da olması gereken bir lezzet düşüncesi ile helva işine giriştik. Büsan’da bir imalathanemiz var. Helvalarımız merkezimizde yapılıyor. Gedavet’teki yerimize günlük olarak getiriyoruz. Helvamız açıldığımız günden bugüne halkın beğenisini topladı. Mabeyn Helvacısı markamız için temennim Konya’da açılmış bir marka olarak güzel yerlere gelmesidir” dedi.
HELVANIN SIRRI AŞÇILIK
Helvanın diğer tatlılara göre daha çok tercih edildiğini söyleyen Göçer; “Helvanın sırrı el lezzeti yani aşçılıktır. Aşçılığa kaliteli üründe eklenince tadına doyum olmayan bir lezzet ortaya çıkıyor. Sade, çikolatalı, antep fıstıklı ve böğürtlenli irmik helvası olarak çeşitlerimiz var. Helva tabanına kullandığımız dondurmamız ise keçi sütlüdür. Baklava ve şerbetli tatlılara nazaran helva hafif bir tatlı, bu sebeple de daha çok tercih ediliyor. Yakın zamanda hurmalı ve incirli helvayı da çeşitlerimize ekleyeceğiz” diye konuştu.
BU İŞTE EN İYİSİYİZ
Konya’da bu işi en iyi şekilde yaptıklarını söyleyen Göçer; “Ürünümüz ve mekanımız herkesin beğenisini topluyor. Helvayı yiyen tekrar bu lezzet için geliyor. Her helvamızın ayrı bir beğenen kitlesi var. Konya’da bu işin en iyisiyiz. Halkta bunun farkında hep bizi tercih ediyorlar. Mabeyn Helvacısı’nı Konya’da duyuracağız. Kısa zamanda anlaşmalarımız olacak. Helvaları yakın zamanda küçük arabalarımız ile satışa çıkaracağız. Şubeleşme konusunda da düşüncelerimiz var bu ilerleyen süreç için geçerli olacak” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.