Gözler yapılacak açıklamaya çevrildi! Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Gözler yapılacak açıklamaya çevrildi! Memur ve emekliler ne kadar zam alacak?
Memur ve emeklilerin gözü bu haberde! 5 aylık enflasyon farkı netlik kazanmasının ardından memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

TÜİK verilerine göre Kasım ayı enflasyon aylık bazda yüzde 3,28, yıllık bazda ise yüzde 61,98 olarak açıklandı. Son açıklanan veriler ile birlikte, ekonomide sıkı para ve koordineli maliye politikası adımları ile enflasyonun aylık bazda düşüşünün devam ettiği dikkatleri çekerken, 5 aylık enflasyon verileri; Temmuz ayında yüzde 9,49, Ağustos’ta 9,09, Eylül ayında 4,75, Ekim’de 3,43, Kasım’da ise 3,28’e geriledi. 5 aylık enflasyon rakamlarının netlik kazanması ile birlikte, memur maaşlarına yapılacak zam oranı da netleşti.

NE KADAR ZAM ALACAKLAR?

Ağustos ayında gerçekleşen son görüşme ile birlikte 2024-2025 dönemi Toplu Sözleşme Görüşmelerinde zam oranı yüzde 15 olurken, 5 aylık memur zammı yüzde 45 olarak kaydedildi. Bu kapsamda en düşük memur maaşı olan 22.017 TL, 5 aylık kesinleşen oranlara göre 31.924 TL’ye yükselmesi, en düşük memur emeklisi maaşının ise 14.324 TL’ye yükselmesi bekleniyor. “3 Ocak 2024” tarihinde Aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte, TÜİK tarafından açıklanması beklenirken, 6 aylık zamlı maaşlar gelecek olan son enflasyon verisine göre netleşecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.