Hemen hemen her eve giriyordu - Ev hanımlarının sevdiği tencere markası iflas etti

Hemen hemen her eve giriyordu - Ev hanımlarının sevdiği tencere markası iflas etti
Peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ederken bir şirket daha iflas etti. Tencere, airfryer ve düdüklü tencere üretiminde dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan Instant Brands iflas ettiğini duyurdu. Söz konusu marka birçok eve girmeyi başarmıştı

ABD merkezli Instant Brands, son zamanlarda Çin'de üretim yapması nedeniyle eleştirilere maruz kalan bir şirket. Ancak şimdi dünyaca ünlü bir tencere üreticisi iflas açıklaması yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Maliyetleri düşürme çalışmalarına rağmen iflas bayrağını çeken firma, Houston'daki federal iflas mahkemesine başvurdu. Şirket, ABD'de yürütülen sıkı para politikaları ve yüksek faiz oranları nedeniyle iflas etmek zorunda kaldı. Bu karar, aynı zamanda 1800'den fazla sendikalı çalışanın işsiz kalma tehlikesini de beraberinde getirdi.

Şirket yetkilileri, Covid-19 sürecinde satışlarda kötü gidişatın başladığını belirtiyor. Ancak şirketin 500 milyon doların üzerinde varlığı olduğu biliniyor. Bu sermayeye rağmen firma, 132,5 milyon dolarlık kredi çekerek geri ödemelerde zorluklar yaşamaya başladı.

Bu gelişme, Instant Brands'in geleceği hakkında endişeleri artırdı. Şirketin iflas etmesi durumunda, birçok çalışan işsiz kalabilir ve ekonomik açıdan zorlu bir süreç yaşayabilirler.

TÜRKİYE'DE KADINLARIN GÖZDE TERCİHİYDİ

Halktv.com.tr'deki habere göre; Firma tarafından üretilen tencereler, airfryer ve düdüklü tencere modelleri Türkiye'de de oldukça ilgi görmekteydi. 2010 yılından itibaren internet satışlarında rekorlar kıran firma, Türkiye pazarında da ciddi bir yer tutmaktaydı.

Kaynak:BBN