İŞKUR en az ilkokul mezunu bekçi alımı yapıyor! Başvurular nasıl yapılacak?

İŞKUR en az ilkokul mezunu bekçi alımı yapıyor! Başvurular nasıl yapılacak?
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kapsamında özel sektör bünyesine, en az ilköğretim mezunu bekçi alımı için ilan açtı! Bekçi alımı için başvurular nasıl yapılacak?

Kamu kurumlarındaki bekçi alımlarının ardından özel sektör de bekçi alımı yapmaya başladı. Türkiye İş Kurumu üzerinden yayınlanan ilanlara göre, İstanbul'un Çatalca, Avcılar ve Bakırköy ilçeleri, Kocaeli'nin Gebze ilçesi ve Ordu'nun Altınordu ilçesinde özel sektör kurumları bekçi alımı yapacak.

Bekçi alımı ilanlarına başvurmak için en az ilköğretim mezunu olmak yeterli. Başvuru yapacak adayların 18 yaşını doldurmuş olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Ayrıca herhangi bir adli sicil kaydı bulunmamak da başvuru şartları arasında yer alıyor.

Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak ve başvuru sürecinde adayların sağlık durumlarına ilişkin belgeler de istenecek. Başvuru sonrasında adaylar arasından seçim yapılacak ve uygun görülen adaylar işe alınacak.

Başvuru Şartları Neler?

  • İŞKUR bekçi alımları için adaylardan;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Kamu haklarından mahrum olmamak,

  • Askerlik ile ilişkisi bulunmamak,

  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

  • Alanına göre ilgili tecrübe ve beceriye sahip olmak,

  • En az ilköğretim mezunu olmak.

Bekçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR tarafından yayımlanan bekçi alım ilanlarına başvuru yapmak için iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, en yakın İŞKUR Genel Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapılabilir veya internet üzerinden online olarak başvuru yapılabilir. İŞKUR internet sayfası üzerinden başvuru yapmak için aşağıdaki linke e-Devlet şifresi ile giriş yapmanız gerekmektedir.

Kaynak: Haber7.com