Konya'da aile şirketleri risk altında

Konya'da aile şirketleri risk altında
Konya'da aile şirketleri risk altındaKonsiad toplantısında konuşan Konsiad Genel Başkanı Kemal Çelik, ihracat hakkında bilgi verdi.

Konya'da bir otelde düzenlenen programda konuşan Konsiad Genel Başkanı Kemal Çelik, bu yıl Konya esnafı 5 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Başkan Çelik, "Konya bir çok alanda ihracat yaptı. Bu da yaklaşık 5 milyar dolar aştı. Şimdi üreticilerimiz ve Konsiad üyelerimiz ile birlikte İstanbul'da Konya Tanıtım Günleri yapacağız. Biz Konya'yı tanıtmayı seviyoruz. Elimizde çok güzel bir değer var Hz. Mevlana, onun sayesinde tüm dünya tanıyor. Biz de iş dünyasına Konyamızı tanıyoruz" dedi.

img-20231107-wa0001.jpg

Aile şirketleri için bilgi veren Kemal Çelik, "Bir çok noktada dünyanın bir çok yerinde 280 aşkın süren şirketler var. Maalesef Türkiye ve bir örnek Konya'da aile şirketleri arasında gerginlik çıkıyor. Şirket hissedarları birbirlerinden hisse paylaşımı yapamıyor ve bazen beni arayarak hakemlik yaptığım şirketler oldu. Bu yüzden yabancı ülker dahil olmak üzere bir çok noktada dernekler var. Biz Türkiye'de bunu başarmalıyız ve aile şirketlerinin yürümesine katkı sunmak zorundayız. Bir çok aile şirketi bu tür hisse anlaşmazlığı durumuna düşerek ya batıyor yada kapanıyor. Bizim bu şirketler için harekete geçmemiz lazım. Çalışmaların yapılması lazım" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.