KOP buzağı ölümlerini önlemek için hazırladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, gerek Covid-19 gibi tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıklarla gerekse gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından stratejik bir önem taşıyan tarım ve hayvancılık sektörlerinde gıda güvenliğinde sürdürülebilirliğin sağlanması ve desteklenmesi amacıyla ‘Buzağı Kayıplarının Önlenmesinde Buzağı Sağlığı ve Yetiştiriciliği’ adında önemli bir kaynak kitap hazırladı. KOP Bölgesi özelinde ülkenin hayvancılık sektöründe önemli bir açığı kapatacak olan kitapta sorunlar ve pratik çözüm yolları görsellerle desteklenerek sade bir dille hayvan üreticilerinin hizmetine sunuluyor. Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin; sahip olduğu geniş tarım alanları, coğrafi yapısı, büyükbaş hayvan varlığı ve hayvansal üretime yönelik sanayi altyapısı ile öne çıkan bir bölge olduğunu vurgulayan KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, bu kazanımları korumak ve güvenliğini sağlamak adına başta toprak ve su kaynaklarının korunması ve buna bağlı olarak uygun tarımsal ve hayvansal üretim modellerinin hayata geçirilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtti. Tongur, “Başta akademisyenlerimiz olmak üzere konunun uzmanlarının da yer aldığı geniş bir katılımla hazırlanan bu kitap, sektördeki önemli bir açığı gidermek ve bu konunun önemi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu kitaptan yararlanarak bir buzağının bile kaybının önlenmesi bizim için en büyük ödül olacaktır. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen, zaman harcayan, bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ediyor, sorunun çözümüne yönelik olarak oldukça sadeleştirilmiş, görsel materyallerden yararlanılmış, pratik ve uygulanabilir bilgiler içeren bu yayınımızın, bölgemiz ve ülkemiz üreticilerine yararlı bir kaynak olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.