Merakla bekleniyordu! Sonunda yeni nesil Suzuki Swift yollara çıktı: İşte özellikleri

Merakla bekleniyordu!  Sonunda yeni nesil Suzuki Swift yollara çıktı: İşte özellikleri
Araba almak isteyenler dikkat: Uzun bir süredir yeni Suzuki Swift, 1.2 mild hibrit motor ve CVT ile Japonya yollarına çıktı. Otomobilin özellikleri de belli oldu.

Suzuki, Japon otomobil üreticisi olarak sektördeki başarısını bir kez daha kanıtladı. Yeni nesil Swift modeliyle müşterilerinin karşısına çıkan Suzuki, bu sefer de beklentileri fazlasıyla karşılamayı başardı.


Swift, uzun yıllardır otomobil severlerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Bugüne kadar ulaştığı 9 milyon adetlik satış rakamıyla bu başarısını kanıtlayan Swift, yeni özellikleriyle bir kez daha göz dolduruyor.


Yenilenen Swift'in en dikkat çekici özelliği ise 1.2 mild hibrit motor ve CVT ile donatılmış olması. Bu özellikler sayesinde hem performans hem de yakıt verimliliği konusunda önemli bir adım atılmış durumda. Müşterilerine daha ekonomik bir sürüş deneyimi sunan Suzuki, çevreci bir yaklaşım sergileyerek de takdir topluyor.

6572aed7ab7ad247-w1200xh729.jpg

Hangi teknolojiler var?

Ensonhaber.com sitesindeki habere göre; Yeni araçta bulunan teknolojiler arasında Şerit Takip Asistanı, Sürücü İzleme ve Çift Sensörlü Fren Desteği II gibi özellikler dikkat çekiyor.

Bu sistem, kamera ve radar görüntülerini birleştirerek, sürücüyü çevresindeki araçlara, bisikletlere ve yayalara karşı uyarabiliyor. Ayrıca, sürücü zamanında tepki vermezse otomatik frenleme özelliği devreye giriyor.

Teknik detaylar

Mevcut Swift gibi, yeni model de standart olarak mild hibrit üniteyle geliyor. Suzuki, 1.2 litrelik 3 silindirli motor için güç veya performans rakamlarını henüz açıklamadı.

Kesin olmamakla birlikte mevcut otomobilin 1,2 litrelik hafif hibritinin 82 bg (83 PS) güç ürettiğini ve isteğe bağlı CVT şanzımanla 100 km/s hıza ulaşmasının 12,2 saniye sürdüğünü belirtelim.

Birkaç hafta önce piyasaya çıkan yeni Swift’in Japonya versiyonu yalnızca CVT şanzımanla geliyor, ancak Avrupa modelinin manuel şanzımana da sahip olacağı iddia ediliyor.

Yeni Suzuki Swift, gelecek yıl Avrupa yollarına çıkacak.

Kaynak:BBN