O banka Türkiye'de şubelerini kapatmaya başlıyor! Karar bugün duyuruldu

O banka Türkiye'de şubelerini kapatmaya başlıyor! Karar bugün duyuruldu
Bloomberg'in haberine göre HSBC Türkiye'de şube kapatmaya başlıyor. Dev bankanın kararı bugün duyuruldu

HSBC Holdings Plc'nin Türkiye birimi, birikim yönetimi ve bireysel bankacılık alanındaki faaliyetlerini yeniden tasarlayarak şube sayısını 44'e düşürme kararı aldı. Dev bankanın toplamda 23 şubesini kapatacağı öğrenildi.

bloomberght.com sitesindeki habere göre; HSBC Holdings Plc’nin Türkiye birimi, şube sayısını 44’e düşürecek. Bloomberg’in soruları üzerine bankadan yapılan yazılı açıklamada, “Birikim Yönetimi ve Bireysel Bankacılık alanındaki faaliyetlerimizi önümüzdeki büyüme fırsatlarından daha da iyi yararlanabilmek üzere yeniden tasarlarken, Kurumsal ve Küresel Bankacılık’ta odağımızı ve hizmetlerimizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz” denildi.

canary-wharf-4485954-1280.jpg

Açıklamada “Aldığımız aksiyonlar etkinliğimizi artıracak, faaliyetlerimizi optimize edecek ve müşterilerimize Türkiye’deki 44 şubemizle en iyi bankacılık hizmetini sunmamızı destekleyecek” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, Eylül itibarıyla bankanın 67 şubesi ve 1.712 çalışanı bulunuyordu. Banka açıklamasında yeni düzenlemeler sonrası çalışan sayısının nasıl etkileneceği belirtilmedi.

ÇALIŞANLAR İŞSİZ KALABİLİR

Sektör kaynaklarına göre HSBC'ye ait 23 şubede görev yapan personel işsiz kalabilir.