O tarihte benzin ve motorine zam gelecek

O tarihte benzin ve motorine zam gelecek
1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisi yıl sonuna kadar sürecek. Buna bağlı dalgalı seyreden brent petrolün ardından gözler yurt içine çevrildi...

Suudi Arabistan petroldeki kısıntıyı yıl sonuna kadar uzatarak brent petrolde dalgalı hareketlenmeye sebep oldu. Hal böyle iken gözler yurt içindeki fiyatlara çevrildi. ÖTV zamlarıyla birlikte 37-38 bandına çıkan benzin ve mazot için yeni zam beklentisi oluştu. Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintilerini uzatma kararıyla yükselişe geçen brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz günlerde 91 dolara yaklaşarak son zamanların zirvesine çıktı. Şuanda 90 dolardan işlem gören brent petrolün ardından yurt içi piyasalarda zam geleceği iddia edildi. Söz konusu gelişmelerin ardından dün yükseliş eğilimini üst üste 6. işlem gününe taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, Kasım 2022'den bu yana en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Dün 91 doları gören brent petrolün varili şu sıralar 90 dolar seviyelerinde seyrediyor. 13 Eylül 2023 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 1 TL, motorinde ise 1,50 TL zam gelmesi bekleniyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum