Okul servis ücretlerine kötü haber

Okul servis ücretlerine kötü haber
Akaryakıta gelen zamların ardından maliyetleri gerekçe gösteren servisçiler 15 Ağustos'ta yapılacak yeni dönemde okul servislerinin zamlanacağını belirtti.

İLK SİNYAL ANKARA'DAN GELDİ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (ASİO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Elmadağlı, akaryakıta gelen zamların 15 Ağustos itibarıyla servis ücretlerine yansıyacağını belirterek, “Mevcut ücretlerin üzerine yüzde 60-70 civarında bir zam yapmayı planlıyoruz” dedi. Akaryakıt dışında sanayi giderlerinin ve şoför maaşlarının arttığına dikkat çeken Elmadağlı, “Akaryakıt dışında bandrollerimiz arttı. Hem de bu yıl için iki sefer ödenecek. Sanayi giderlerimiz anormal derecede arttı. Arabanın akü, lastik, yağ, bakım ve onarım masrafları arttı. Sanayiye gittiğinizde oradaki bütün kalemler 2-3 kat arttı” dedi.

ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Akaryakıta gelen zamların yeni dönemde servis ücretlerini etkileyeceğini belirten Elmadağlı, “Ücret tarifesini güncellemek için 15 Ağustos’u bekliyoruz. Ancak şu şartlarda, mevcut servis ücretlerinin üzerine yüzde 60-70 civarında bir zam yapmayı planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.