Otomobil devi iddialı modelini Türkiye'ye getireceği tarihi resmen ilan etti

Otomobil devi iddialı modelini Türkiye'ye getireceği tarihi resmen ilan etti
Türkiye piyasasına yeni bir otomobil devi daha giriyor. Çinli otomobil devi BYD, kasım ayında BYD Atto 3'ü Türkiye pazarına resmen sunmuştu. Çinli dev şirket, markanın D segmenti premium sedan modeli SEAL'in Türkiye'ye geleceği tarihi paylaştı.

Çinli otomobil üreticisi BYD, Türkiye pazarına yeni bir model sunmaya hazırlanıyor. BYD Atto 3'ün ardından şirket, markanın D segmenti premium sedan modeli SEAL'in Türkiye'ye geleceği tarihi duyurdu. 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulması planlanan BYD SEAL, Yılın Otomobili Ödülleri'nde 2024 yılının 7 finalistinden biri olarak dikkat çekmişti. Türkiye'deki otomobil severler, bu yeni modelin piyasaya sürülmesini heyecanla bekliyor. BYD'nin yüksek kalite ve performans sunan bu premium sedan modeli, Türkiye'deki otomobil tutkunlarına yeni bir seçenek sunacak.

YENİ MODELLER GELECEK


ekonomist.com.tr sitesindeki habere göre; BYD Türkiye, kasım ayında BYD ATTO 3’ü Türkiye pazarına sunmuştu. Açıklamaya göre marka önümüzdeki yıl birçok yeni modelini satışa sunmaya devam edecek.

BYD SEAL


Açıklamaya göre sportif bir tasarıma sahip olan SEAL BYD’nin yeni “Okyanus Estetiği” tasarım dilini kullanıyor.

ekonomist-image-81-ba5652638b8e4f.jpg

SEAL, BYD’nin elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış yeni BYD e-Platform 3.0 üzerine geliştirildi.

VERSİYONLAR

Açıklamaya göre 82.5 kWh BYD Blade Batarya ile donatılan BYD SEAL, 230 kW arkadan itişli ve 390 kW (530 HP) dört çeker sistemli versiyonlarıyla tercih edilebilecek.

PERFORMANS

BYD SEAL versiyona göre 570 km’ye kadar menzil sunarken 530 HP’lik Excellence-AWD versiyonunda 3.8 saniyelik 0-100 km/s performansı bulunuyor.

ŞARJ SÜRESİ

BYD SEAL, 150 kW DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e kadar 26 dakikada şarj olabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:BBN