Pilot uygulamaya Konya da eklendi, SGK işyerlerine kolaylık sağlayacak

Pilot uygulamaya Konya da eklendi, SGK işyerlerine kolaylık sağlayacak
SGK istihdamı yüksek olan şirketlere işlerini kolaylaştıracak uygulamayı devreye koydu. Gaziantep ve İzmir'i kapsayan uygulamaya eklenen yeni iller Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Konya ve Samsun oldu.

Milliyet'ten Cem Kılıç'ın yazısına göre; Maliye Bakanlığı’nca uygulanan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi uygulamasına benzer şekilde, işyerinde çalıştırılan ve bildirimi yapılan sigortalı sayıları dikkate alınarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerinde görev yapan personel arasından SGK İşveren Temsilcisi belirlenmişti. Bu kapsamda işlerin ve sürecin hızlanmasını sağlayan uygulama Gaziantep ve İzmir'in ardından, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Konya ve Samsun'u da içine aldı.

SGK daha önce başlayan süreçte, 16 Mayıs 2022 tarihinden itibaren ilk olarak İzmir ve Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinde başlatılmış olan uygulamanın sonuçlarına göre diğer il müdürlüklerinin de uygulamaya dahil edileceği açıklamıştı. SGK İşveren Temsilciliği uygulaması ile yüksek istihdam kapasitesine sahip, yani çok sayıda işçi çalıştıran büyük işverenlerin, Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinde iş ve işlemlerinin takip edilmesi ve geciktirilmeden sonuçlandırılması amaçlanıyor. Uygulama ile çok sayıda işçi istihdam eden işverenlerin ve işyerlerinin başvurularını en kısa süre içerisinde almak, takip ederek sorunları hızlı ve nitelikli hizmet sunumu ile sonuçlandırmak amacıyla taşra teşkilatındaki personel arasından “SGK İşveren Temsilcisi” görevlendiriliyor. Böylece, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin en aza indirilebilecek.

UYGULAMADA NELER OLACAK?

SGK İşveren Temsilciliği uygulamasının hedefleri ise şu şekilde:

* İşyerlerinde çalıştırılan ve bildirimi yapılan sigortalı sayısına göre kurum tarafından belirlenecek işverenlere taşra teşkilatı nezdindeki talep ve başvurularının öncelikle ele alınması,

* İş süreçlerinin kısaltılması,

* İş ve işlemlerin takibinin yapılmasıyla hızlı sonuçlandırılması.

KONYA'DA DAHİL BİR ÇOK İL EKLENDİ

Uygulamaya başlanması için seçilen pilot iller, belirtilen özellikte çok sayıda işletmenin olduğu, güçlü bir sanayiye ve ticarete sahip olan Gaziantep ve İzmir’di. Uygulamaya eklenen yeni iller ise Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Konya ve Samsun.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.