PTT karşılıksız 15 bin lira ödeme yapacak

PTT karşılıksız 15 bin lira ödeme yapacak
PTT aile destek paketi kapsamında dar gelirli ailelere yardım ediyor. Başvurular e-devlet üzerinden Eylül ayında da yapılmaya devam edecek.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için devlet birçok yardımda bulunuyor. Bu yardımlar arasında 15 bin lira aile yardımı da mevcut. Aile Destek Paketi yardımı da buyardım kapsamında yer alıyor. PTT aracılığıyla gerçekleşen yardımda, başvuru yapan ailelere T.C. kimlik kartlarıyla birlikte karşılıksız ve geri ödemesiz 15.000 TL devlet desteği sunuyor.

Kimler Başvuru Yapabilir?
Aile Destek Paketi'nden faydalanmak için tek şart, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 1/3'ünden daha düşük olmasıdır. Çalışma durumu, gelir seviyesi ya da meslek fark etmeksizin, bu şartı sağlayan tüm haneler başvuru yapabilir.

Başvurular Devam Ediyor!
Aile Bakanlığı, sosyal yardım programları kapsamında Eylül ayında da başvuruların devam ettiğini duyurdu. Özellikle dar gelirli haneler için yeni başvuru tarihleri belirlendi. Eylül ayında yardım ödemesi almak isteyen aileler, başvuru yapabilir.

E-Devlet Üzerinden Kolay Başvuru!
Başvuru yapmak isteyen aileler, E-devlet üzerinden başvuru formunu doldurarak işlemlerini tamamlayabilirler.

Ödemeler PTT Aracılığıyla
Türkiye Aile Destek Paketi ödemeleri, PTT aracılığıyla gerçekleşmektedir. Başvuru yapan aileler, T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik kartıyla birlikte PTT şubesine giderek aile yardımı ödemesini alabilirler. Ödemeler, aile içindeki birey sayısına göre 7200 TL ile 15.000 TL arasında değişmektedir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.