Satılık konut çoğaldı rağbet azaldı

Satılık konut çoğaldı rağbet azaldı
Konut satışlarında talep patlaması beklenirken, bu patlama sitelerde oldu. Satılık konut çok olmasına rağmen talep azaldı.

Konut satışları düşük faiz oranları nedeniyle son yıllarda öncelikli yatırım araçlarından biri haline gelmişti. Buna göre yatırım için alım yapanlar, konutlarını satmak için ilan vermeye başladı.

Bir üniversitede yapılan araştırma sonucunda; Ağustosta internetteki ilan sayısı yüzde 4,2 artarak 838 binden 874 bine yükseldi. Bu rakamın eylülde daha da yükselmesi beklenirken, konutu satabilme süresi de artış kaydetti. Rapora göre ilanların kapanma süresi Türkiye genelinde 1,9 gün, İstanbul'da ise 3,2 gün arttı. Bir satış sitesinde ise şu an konut ilanlarının yüzde 78'inin satılık, yüzde 22'sinin ise kiralıklardan oluştuğu görüldü. Önceki yıllarda bu oran neredeyse yarı yarıyaydı. Yatırım amaçlı konut alımlarında yatırımcının ilk bakılan şeyler hakkında bilgi veren gayrimenkul uzmanları "alınan konut fiyatına mevduatın ne kadar faiz verdiği" olduğunu söyledi. Özellikle satış adetlerinde de İstanbul'daki yavaşlama gördüklerini ifade eden uzmanlar, "Aylık satış adetleri 17 binden 14 binlere geldi. Dolayısıyla bir yavaşlama var" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.