Taleplere yetişemiyorlar! Beceremezsin dediler şimdi hasada yetişemiyor

Taleplere yetişemiyorlar! Beceremezsin dediler şimdi hasada yetişemiyor
Bilecik’te 210 metrekare serada ejder meyvesi hasadı yapılmaya başlandı. Ejder meyvesinden üreticinin yılda 5 kez ürün aldığı da öğrenildi. Geliri çok fazla olan bu meyve son dönemde Türkiye'de popüler olmaya başladı

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Bilecik’te bir üretici internetten gördüğü ejder meyvesini evinin bahçesine tek bir fideyle dikti.

Üretici Mehmet Kılıç, 210 metrekare olan serasında seri üretime geçti. Kılıç, 202 yılında bu işe başladığını duyurarak, iki senedir güzel ürünler çıkardığını söyledi. Meyvenin yaklaşık olarak Temmuz ayında çiçek açmaya başladığını açıkladı.

Ağustos’un 15’inden sonra ise meyveleri toplamaya başladıklarını anlatan Kılıç, “Hava şartlarına göre tabi ocak ayına kadar devam ediyor. Yani bu da 4-5 kez ürün alıyoruz" dedi.

TALEPLER ÇOK FAZLA

Satma sorunlarının olmadığını aktaran Kılıç, özellikler pastanelerden çok fazla talebin olduğunu açıkladı.

aw108664-02.jpg

İnternet üzerinden de çok arayan olduğunu söyleyen Kılıç, talebin çok ama meyvenin az olduğunu anlattı.

Kılıç “Bu sene yaklaşık 700 kilo civarında inşallah meyve çıkacak. Şu anda 500 kiloyu bulduk. 200 kilo daha alırsak inşallah 700 kilo civarında meyvemiz çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

Ejder meyvesi, lezzetli tadı ve sağlık için sunabileceği birçok fayda ile dikkat çekiyor. Yapılan bir araştırmada ejder meyvesinin vücuda sağladığı faydalar da belli oldu

Ejder Meyvesinin Faydaları

1. Antioksidan İçeriği: Ejder meyvesi, antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve genel olarak sağlığı destekler.

2. Bağışıklık Sistemi Desteği: Ejder meyvesi, C vitamini bakımından zengindir. Bu da bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir ve hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

3. Sindirim Sağlığı: Lif bakımından zengin olan ejder meyvesi, sindirim sistemi sağlığını destekler ve sindirim sorunlarını hafifletebilir.

4. Kolesterol Düzeylerini Dengeleme: Ejder meyvesinin düzenli tüketimi, kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve kalp sağlığını destekleyebilir.

5. Cilt Sağlığı: İçerdiği antioksidanlar sayesinde ejder meyvesi, cilt sağlığını destekleyebilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

Kaynak: