Tapuda yeni dönem! 1 ay sonra devrede... Tüm hak sahiplerini ilgilendiren gelişme

Tapuda yeni dönem! 1 ay sonra devrede...  Tüm hak sahiplerini ilgilendiren gelişme
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı olmadan çözmeyi hedefleyen "Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor.

Ajansların geçtiği habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerinin hızlandırılması amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

Bu çalışmalar sonucunda vatandaşlar, fiziki ortama ihtiyaç duymadan her türlü tapu işlemini güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebilecekleri WebTapu uygulamasını kullanmaya başladılar. Ayrıca e-Devlet üzerinden tüm evrak işlemlerini gerçekleştirebilen vatandaşların sayısı da zamanla artarak günlük 200 bini aştı. Bu uygulama ile Türkiye'nin ve Bakanlık uygulamalarının dijitalleşmesine önemli bir katkı sağlandı.

2024 yılının sonunda devreye alınacak olan "Türkiye Tapu" uygulaması, tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı kalmadan çözmeyi amaçlıyor. Bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte tapu işlemleri, personelin çevrimiçi işlemleriyle çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek.

"Türkiye Tapu" uygulamasının devreye alınmasıyla birlikte tapu işlemlerindeki bürokratik süreçlerin azalması ve daha hızlı sonuçlar elde edilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar, tapu işlemlerini herhangi bir mekana gitmeden, sıra beklemeden ve zaman kaybetmeden gerçekleştirecek.

"Türkiye Tapu" uygulamasının yanı sıra WebTapu ve e-Devlet gibi diğer dijital platformlar da vatandaşların tapu işlemlerini kolaylıkla yapabilmesine olanak sağlıyor.. Bu sayede tapu işlemleri daha şeffaf, güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.