Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gıda perakendecilerine büyük indirim çağrısı yaptı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gıda perakendecilerine büyük indirim çağrısı yaptı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gıda perakendecileriyle bir araya geldi.

Bakanı Ömer Bolat, gıda perakendecileriyle bir araya gelerek, sektördeki uygulamaları denetlemenin artırıldığını ve tüketicilere büyük indirimler sunulmasını beklediklerini açıkladı. Bolat, Cumhuriyetimizin 100. yılında bütün marketlerden büyük bir indirim kampanyası yapılmasını talep etti.

Bakan Bolat, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar, Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan, Sezai Uçarmak ve Özgür Volkan Ağar ile birlikte MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ve dernek üyeleriyle Ticaret Bakanlığı Söğütözü Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen toplantıda sektör temsilcileriyle buluştu.

Toplantıda konuşan Bakan Bolat, iç ticarette yaşanan dalgalanmaların ardından fiyat şişirmeleri, spekülasyonlar, haksız ticari talepler, stokçuluk ve fırsatçılık gibi uygulamaların gözlemlendiğini ifade ederek, yeni hükümetin bu konuda hızlı aksiyonlar aldığını belirtti. Ticaret Bakanlığı olarak sektörlerdeki sıkıntıları çözmek için çeşitli düzenlemeler yaptıklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca Bakan Bolat, motorlu araç sektöründe de önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, sıfır araç satışlarında yüzde 10 ila yüzde 20 arasında indirim kampanyalarının başladığını ve bu durumun rekabetçiliği artırarak fiyat düşüşlerini beraberinde getireceğini açıkladı.

Bakan Bolat, motorlu araç satıcılarının zor dönemlerden geçtiğini anlayışla karşılayarak, bu sürecin geride kaldığını ve artık piyasanın üzerinde titiz bir gözlem yapacaklarını belirtti.

Emlak sektörünün de yakından takip edildiğini ve satış fiyatlarındaki olumsuz durumların giderildiğini ifade eden Bakan Bolat, Türkiye Emlak Müşavirler Federasyonu'nun da bu konuda teşekkürlerini ileteceğini paylaştı.

Son olarak Bakan Bolat, kayıtlı ekonomiyi güçlendirmenin önemli olduğunu vurgulayarak, kayıt dışı faaliyetlere karşı mücadelelerinin devam edeceğini ve tüketicilerin enflasyonla mücadelede başarılı olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

MASFED Başkanı Aydın Erkoç ise araç fiyatlarında yaşanan düşüşün olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, bu durumun piyasaları rahatlattığını ve sektördeki kayıt dışı faaliyetlerle mücadele konusundaki çabaları destekledi. Erkoç, sektörün yeniden kayıt altına alınmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.