Tüm ürünler doğal ‘Bacıyan-ı Meram pandemi’
Bacıyanı Meram Kooperatif Başkanı Fatma Çandır Köseoğlu işletme ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Köseoğlu, “2015 yılında kadınların istihdam edilmesi için Meram Belediyesi’nin projesi olarak kurulmuş bir kooperatiftir. Hanımlar günlük yemek ve kahvaltılık yiyecekleri hazırlamaktadırlar. Kafe ve restaurant usulü çalışıyoruz. Üretimlerimizi kendimiz yapıyoruz. Reçel, turşu, baklava el emeği yiyecekler ve hepsini hanımlar yapıyorlar. Genellikle mevsime göre sebze ve meyveler ile ürün çıkartıyoruz. Beş sene oldu ve bu süreçte epey ilerledik. Başlarda kadınların girebildiği bir yer olarak görülürken şimdi artık herkese hitap ettiğimiz anlaşıldı. Ve artık geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Kadınlarına gün organizasyonlarında, grupların toplantılarında hem kadınlara hem de erkeklere çeşitli yemeklerimizle hizmet vermekteyiz. Restaurantın Meram’da olması havanın temizliği ve ortamın sakinliği tercih edilmemizde etkenlerden birisidir” dedi.
“HER ŞEHİRDE BU PROJELER YAPILMALI”
Kooperatifin iş anlamında avantaj sağladığını dile getiren Köseoğlu; “İşletmeci olarak bakılırsa bütçe olmadan bir tesis veya bir iş yeri açılaması çok zor oluyor. Bu destek süreci kolaylaştırıyor. Destekçi kurumlar olması, kurumsallığa yönlendiriyor. Bütün kuruluşlar bu tarz projeleri desteklemeliler. Bu projeyi her belediyenin yapması gerektiğini düşünüyorum. Hem kadınlar için iş imkanı sağlıyor hem de sağlıklı, el yapımı ürünlerle hizmet veriyoruz. İlerleyen süreçte hedefimiz şubeleri çoğaltmaktır. Böylelikle kadınlara da istihdamı çoğaltacağız. Kadınları istihdam ederken işkur destekli kurs açtık. 12 elemanımıza servis elemanlığı kursu verdik. Belli bir kısmı istihdam ettik. Kızılay’la aşçı yardımcılığı kursumuz oldu. Tüm kadınlarımıza destek olmak istiyoruz. Dilerim Bacıyanı Meram sadece yiyecek alanında değil giyim gibi farklı alanlarda da hizmet verir” ifadelerini kullandı.
“AÇIK ALANDA HİZMET VERMEMİZ TALEPLERİ OLUMLU ETKİLEDİ”
Ürün çeşitliliğinden bahseden Köseoğlu; “Kahvaltımız sabah 9:30’dan akşama kadar her öğünde mevcuttur. Yemek çeşitlerimizde mantı, fellah, içli köfte, ızgara yemekleri, saç böreği var. Kapanış saatimiz akşam 18:00’ dır. Ama toplu organizasyonlarda kapanış saatimiz değişiyor. Akşamları da sarma, hünkarbeğendi, patlıcan oturtma menüleri çıkartıyoruz. Pandemi sürecinde kapalı alanlar daha az tercih edildiği için biz de misafirlerimiz için bahçe kısmında hizmet verdik. Açık alan olması talepleri olumlu yönde etkiledi” şeklinde sözlerini sonlandırdı. Servet R. Çolak
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.