Yatırımcılar dikkat! Altın bu hafta kazandıracak mı?

Yatırımcılar dikkat! Altın bu hafta kazandıracak mı?
Gram altın yeni haftaya ılımlı bir yükseliş sergileyerek başlarken, ons altında ise hafif bir düşüş yaşandığı görüldü.

Buna göre gram altın, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu sabah saatlerinde 1675 liraya kadar yükseldikten sonra piyasaların açılmasıyla 1663 liradan işlem gördü.

Ons altın ise haftanın ilk işlem gününde 1 dolarlık düşüşle 1912 dolar seviyesinden fiyatlandı.

Bu gerileme ile ons altın ise son 5 haftanın en düşük seviyesine inmiş oldu.

Cuma günü açıklanan verilere göre üretici fiyatlarının temmuz ayında beklenenden biraz daha fazla artmasının ardından ABD tahvil faizleri yükselmiş, dolar endeksi ise 7 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

ACY Securities ekonomisti Clifford Bennett ise konuyla ilgili değerlendirmesinde, "ABD doları, piyasaların Fed’i beklemesine rağmen tahvil getirilerinin muhtemelen daha yüksek olmaya devam edeceğinin düşünülmesi nedeniyle yükselme eğiliminde" dedi.

Yüksek faiz oranları ve Hazine tahvil getirileri de dolar cinsinden fiyatlandırılan ve faiz getirisi olmayan altını tutmanın fırsat maliyetini artırdı.

Piyasalar ise bu gelişmelerin ardından Çin'de salı günü açıklanacak perakende satış ve sanayi üretimi verilerini beklemeye başladı. Piyasalar ayrıca salı günü ABD perakende satış rakamlarını ve ardından çarşamba günü Fed'in temmuz ayı toplantı tutanaklarını izleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.