19 ilde FETÖ operasyonu! Mahrem yapıya ağır darbe

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 19 ilde düzenlenen FETÖ'ye yönelik "KISKAÇ-26" operasyonlarında, aralarında örgütün "Askeri" ve "Emniyet Mahrem Yapılanması"na mensup kişilerin de bulunduğu 34 şüpheli gözaltına alındı.
19 ilde FETÖ operasyonu! Mahrem yapıya ağır darbe

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde 19 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen “KISKAÇ-26” operasyonlarında 34 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı tarafından titizlikle yürütüldü.

Mahrem yapılanma ortaya çıkarıldı

Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin, FETÖ’nün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" ve "Emniyet Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Ayrıca, örgüt üyelerinin ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve FETÖ’nün kripto haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

Yakalanan şüphelilerin, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve daha önceki ifadelerde isimlerinin geçtiği öğrenildi. Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yetkililer, FETÖ ile mücadelede kararlılıkla hareket ettiklerini ve terör örgütleri ile onların işbirlikçilerine karşı operasyonların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.