1'i kırmızı 2'si gri listede iki terörist sarı torbaya girdi

1'i kırmızı 2'si gri listede iki terörist sarı torbaya girdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen GÜRZ-14 operasyonunda, kırmızı ve gri kategoride aranan iki terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen "GÜRZ-14" operasyonunda, kırmızı kategoride aranan Sözde Amed Eyalet Sorumlusu Hebun Piro Amed (kod adı Zırav Taş) ve gri kategoride aranan Botan (kod adı Fehmi Başkurt) isimli teröristlerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, X (eski Twitter) platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, **Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı** koordinesinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti. Jandarma ATAK helikopterleri ve J-SİHA'ların da destek verdiği operasyon esnasında, **Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando timleri** ile güvenlik korucuları çatışmaya girdi. Çatışma sonucunda kırmızı ve gri kategorilerde aranan iki terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin Suç Dosyası Kabardı

Yerlikaya, açıklamasında etkisiz hale getirilen teröristlerin 3 güvenlik görevlisinin ve 5 sivil vatandaşın şehit olduğu, 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplamda 6 farklı terör eylemine katıldıklarını vurguladı. Bu eylemler arasında 2020 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen mayınlı saldırı ve 2021 ile 2023 yıllarında güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırılar yer alıyor.

Şehitlerimizin Kanı Yerde Kalmadı

İçişleri Bakanı, paylaşımında "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, asla kalmayacak. Kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri bir bir kazıyıp atacağız" ifadelerini kullandı. Operasyon sırasında yaralanan iki güvenlik korucusuna acil şifalar dileyen Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren kahraman jandarma ve güvenlik korucularını tebrik etti. "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız, duraksamayacağız" diyerek terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.