Altınköy Açık Hava Müzesi: Bir Zamanların Cazibe Merkezi, Bugünün Harabesi

Altınköy Açık Hava Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde, geleneksel Türk köy hayatını yaşatmak ve ziyaretçilere bu kültürü tanıtmak amacıyla inşa edilen benzersiz bir projesi olurken bugünlerde harabeye dönmüş bir şekilde karşımıza çıkıyor...
Altınköy Açık Hava Müzesi: Bir Zamanların Cazibe Merkezi, Bugünün Harabesi

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Sosyal İşler Tanıtım Sorumlusu ve Ankara İl Yürütme Kurulu üyesi Bilal Kaya, Altınköy Açık Hava Müzesi'nin tekrar işlevsel hale getirilmesi için çağrıda bulundu. Bilal Kaya, "Altınköy Açık Hava Müzesi, Ankara'nın Altındağ ilçesinde, geleneksel Türk köy hayatını yaşatmak ve ziyaretçilere bu kültürü tanıtmak amacıyla inşa edilen benzersiz bir projeydi. Altındağ Belediyesi tarafından 1930-1950 yıllarının köy mimarisini, geleneklerini ve kültürünü örnek alarak oluşturulan bu müze, sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin de önemli turistik cazibe merkezlerinden biri haline gelmişti. 500 dönümlük geniş bir arazi üzerine kurulan Altınköy Açık Hava Müzesi, köy kahvesi, muhtarlık, ahırlar, bahçeler ve geleneksel Türk tipi köy evleri ile bir köy hayatını en ince detaylarına kadar yansıtıyordu. Müze, ziyaretçilerine sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda köy içinde gerçekleştirilen aktivitelerle eğitici bir işlev de üstleniyordu. Ziyaretçiler, köyün içinde organik ürünlerin yapımını izleyebiliyor ve bu ürünleri satın alabiliyordu. Ancak 2024 yerel seçimlerinden sonra göreve gelen AK Parti Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Triyaki, müzeyi tadilat gerekçesiyle geçici olarak ziyarete kapattı. Sözde yapılan bu tadilatlar sonrası müze yeniden açıldı, ancak bugün gelinen noktada Altınköy Açık Hava Müzesi ne yazık ki eski cazibesini kaybetmiş durumda. At çiftliğinin yanındaki köy kahvaltı evi kapatılmış ve harabe haline gelmiş, değirmenin yanındaki köy kahvesi ise yıkılmış halde. Müzenin yollarında yağmur nedeniyle toprak kaymaları oluşmuş ve bu sorunlara hiçbir müdahale yapılmamış durumda. Çalışmalar tamamen durmuş ve müze, adeta terkedilmiş bir vaziyette" dedi.

whatsapp-image-2024-08-26-at-10-48-28-1.jpeg

Birlikte Çözüm Arayışı: "Altınköy'ü Yeniden Canlandıralım"

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Sosyal İşler Tanıtım Sorumlusu ve Ankara İl Yürütme Kurulu üyesi Bilal Kaya, Altınköy Açık Hava Müzesi'nin tekrar işlevsel hale getirilmesi için çağrıda bulunuyor. Kaya, bu müzenin doğru yönetim ve halkın desteğiyle yeniden canlanabileceğini ve önemli bir turistik kazanç sağlayabileceğini belirtiyor. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin milli görüş modelinin belediyecilik anlayışıyla bu tür projelerin halkla iç içe çalışmalarla sürdürüleceğini vurguladı.

whatsapp-image-2024-08-26-at-10-48-29.jpeg

Yeniden Refah Partisi'nin Belediyecilik Vizyonu

Bilal Kaya, Yeniden Refah Partisi'nin 55 yıldır uyguladığı belediyecilik modelinin başarılarına dikkat çekiyor. Bu modelin, Refah Partisi'ni ve hatta AK Parti'yi iktidara taşıyan bir model olduğunu belirten Kaya, 1994 yılında 400'e yakın belediyenin kazanılmasının bu modelin bir sonucu olduğunu ifade ediyor. Kaya, medya imkanlarının sınırlı olması nedeniyle halka doğrudan ulaşarak bu çalışmaların sürdürüleceğini ve Altınköy gibi projelerin yeniden canlandırılması için halkla birlikte hareket edileceğini dile getirdi. Altınköy Açık Hava Müzesi, doğru adımlar atılırsa, yeniden Ankara'nın parlayan yıldızı olabilir. Bu amaçla, Bilal Kaya ve Yeniden Refah Partisi, halkı müzenin tekrar hayata döndürülmesi için elbirliği yapmaya çağırıyor.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.