Bulgaristan Başmüftüsü'nden Konya'ya ziyaret

Bulgaristan Başmüftüsü'nden Konya'ya ziyaret

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Başkan Altay’ı ziyaret etti.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Konya İl Müftüsü Ali Öge ile birlikte Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Başkan Altay, Konya ile Batı Trakya’daki Müslümanlar arasındaki güçlü bağlara vurgu yaparak, “Müslüman nüfusun yaşatılması için sizlerin büyük çabaları var. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar olarak her zaman yanınızdayız,” dedi.

Başmüftü Hacı Aliş, Türkiye’nin kalplerinde yer aldığını belirterek, “Biz Avrupa ülkesi olduk ama kökenlerimiz Türkiye’de. Akrabalarımızla görüşmek için buradayız ve burada yürütülen hizmetlere dikkat ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

bulgaristan-muslumanlari-basmuftusu-dr-mustafa-haci-alis-konyada.jpg

Ziyaret sırasında, Batı Trakya’daki Müslümanlarla olan ilişkilerin önemini vurgulayan Altay, “Kültürümüz ve yaşam tarzımız birbirine çok benziyor. Bu bağın sürdürülmesi adına ziyaretiniz çok değerli.” şeklinde konuştu.

Başkan Altay, geçmişten gelen mirası günümüze taşımak için çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda, konuk heyet, Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi ve Medine Müdafii Fahrettin Paşa Sergisi’ni gezdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.