Deprem bölgesinden tedirgin edici iddia! Uyuşturucu pazarına döndü

Türkiye Belediyeler Birliği, (TBB) 6 Şubat Afet Bölgesi Mevcut Durum Değerlendirilmesi ve Gelişim Raporunu yayınlandıe. Raporda deprem bölgesinde artan uyuşturucu ticareti ve bağımlık artışına dikkat çekildi.
Deprem bölgesinden tedirgin edici iddia! Uyuşturucu pazarına döndü

On binlerce kişinin hayatını kaybettiği milyonlarca kişinin evsiz kaldığı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yaraları halen sarılamamışken TBB'den flaş bir iddia ortaya atıldı. TBB'nin yayınladığı 6 Şubat Afet Bölgesi Mevcut Durum Değerlendirilmesi ve Gelişim Raporunda, "Deprem sonrası ortaya çıkan en ciddi sorunlardan biri bağımlılık ve madde kullanımı olarak öne çıkmaktadır. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması, toplumun sosyal yapısını bozmakta ve güvenlik sorunlarını artırmaktadır.” ifadeleri dikkat çekti.

deprem-kitap-3.jpg

Deprem bölgesinde uyuşturucu kullanımı arttı

Deprem bölgelerindeki çadır kent yerleşim alanlarında uyuşturucu ticaretinin ve uyuşturucuya bağlı bağımlılıkların artışa geçtiğinin ifade edildiği raporda, "Deprem sonrası ortaya çıkan en ciddi sorunlardan biri bağımlılık ve madde kullanımı olarak öne çıkmaktadır. Uyuşturucu kullanımının yaygınlaşması, toplumun sosyal yapısını bozmakta ve güvenlik sorunlarını artırmaktadır. Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan 2023 Adalet İstatistikleri’nde de uyuşturucu artışının izleri görüldü. Bu verilere göre ceza mahkemelerinde seçilen on suç türüne göre yıl içinde açılan dosya sayısı artış oranları incelendiğinde 2023 yılında bir önceki yıla göre en fazla artışın sırasıyla dolandırıcılık, kasten öldürme, yağma ve uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suç türlerinde olduğu tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

magaza2-1.jpg

Antidepresan kullanımı tavan noktada

Ayrıca deprem bölgesinde bulunan genç yaştaki vatandaşların gelecek kaygısı sebepleriyle ruhsal bunalımlar geçirerek antidepresanlara sarıldığı ifade edildi. Raporda konuya ilişkin," Deprem sonrasında gençlerde antidepresan kullanım oranı artmış, bu artış özellikle lise düzeyindeki gençler arasında yoğunlaşmıştır. Gençler hem kendi gelecekleri hem de şehirlerin geleceği konusunda umut taşımadıklarından dolayı ihtiyaçlarını karşılayamama, muhatap bulamama ve istihdam sorunlarıyla karşılaşmaktadırlar” ifadeleri yer aldı." değerlendirmelerinde bulunuldu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.