Hayvan koruma derneği adı altında 30 milyon lira çaldılar

Hayvan koruma derneği kisvesi altında 30 milyon lirayı zimmetlerine geçiren 5 kişi gözaltına alındı.
Hayvan koruma derneği adı altında 30 milyon lira çaldılar

İstanbul'da sokak hayvanları için kurulan derneklerden dolandırıcılık haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak, Silivri'de kurdukları hayvan koruma derneği üzerinden 30 milyon lirayı zimmetlerine geçiren 5 kişi, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

3 bin farklı hesap kullandılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hayvanseverlerin bağışlarını çalan şüphelileri tespit etti. Dernek yöneticilerinin, 2021-2024 yılları arasında topladıkları 37 milyon 323 bin 777 liranın 30 milyon lirasını, 3 bin farklı işlemle kendi şahsi hesaplarına aktardıkları belirlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarına göre, şüpheliler bu paraları kozmetik firmaları üzerinden fatura ve harcama gibi sahte belgelerle aklamaya çalıştı.

Başıboş köpeklerin barınaklarda tutulmasını öngören kanun teklifinin meclisten geçmesiyle birlikte, sokak hayvanları için kurulan derneklerin sayısında büyük bir artış yaşandı. Ancak bazı kötü niyetli kişiler, bu dernekleri dolandırıcılık amacıyla kullanmaya başladı. Silivri’deki dernek de bu dolandırıcılık olaylarına bir örnek oldu.

5 kişi gözaltına alındı

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, dernek başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgularının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, dolandırıcılık mağduru olan hayvanseverler ise adaletin yerini bulmasını talep ediyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.