Konya Ovası dışarıdan su istiyor. TBMM’ye sunulacak
Konya’da su kıtlığı ve giderek etkileri hissedilmeye başlanan kuraklık tarımsal üretimin geleceği açısından endişe veriyor. Gıda güvenliği için önemli bir pozisyonda olan Konya’da sulu tarım hayati öneme sahip. Ancak küresel ısınmaya bağlı hızlı buharlaşma, kurak mevsimler ve yer altı sularının hızla tükenmesi gibi faktörler Konya’nın su varlığını tehdit ediyor. Bu da tarımın geleceğinin sorgulanmasına yol açıyor.
Konya'nın Su Çözümü İl Dışından Bekleniyor
Konya’da gıda devi Konya Şeker öncülüğünde hayata geçirilen Konya Su Platformu da şehre özellikle dış havzalardan su getirilmesini en net çözüm aracı olarak görüp bu doğrultuda çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıda yol haritasını çizen Konya Su Platformu, şimdi de farkındalık artırma ve kamuoyu oluşturma adına ziyaret ve temaslara başladı.
Pankobirlik Genel Başkanı Erkoyuncu'dan Vali Akın'a Kritik ziyaret
Konya Valisi İbrahim Akın’ı ziyaret eden heyet mevcut çalışmaları sunarak önümüzdeki süreç için destek istedi.
Ziyaretle ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Pankobirlik Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Konya Su Platformu olarak Sayın Valimizi ziyaretimizde, iklim değişikliğinin etkileriyle birlikte yağışsız geçen kış aylarının ilkbaharda da devam etmesi halinde Konya Ovası’nda yaşanabilecek olumsuzlukları aktardık. Ayrıca sürdürülebilir tarımsal üretim için Konya Ovası’na başka havzalardan su transferinin gerekliliği, TBMM’ye sunulacak Su Kanunu taslak önerisi kapsamında Milli Su Planı ve Havza Bazında Su Yönetimi ana fikrinin Orta Anadolu için taşıdığı kritik önem üzerinde detaylı bilgi aktardık. Kendilerine nazik kabulleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyor, Konya Ovası’nın suya kavuşması konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.