Konya’da Filistin sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Konya’da Filistin sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Filistin sergisi açıldı.

Konya Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi’ kapılarını açtı. ‘Soykırıma Karşı Gazze’nin Çığlığı’ Kısa Film Yarışması çerçevesinde düzenlenen sergide, 7 Ekim’den bu yana devam eden olayların fotoğrafları ile Osmanlı ve TBMM arşiv belgeleri sergileniyor.

Meram Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin iş birliğiyle düzenlenen sergi, TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı’nın katkılarıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Sergide, Osmanlı dönemine ait belgeler ve 7 Ekim 2023’ten bu yana yaşanan olayları gözler önüne seren fotoğraflar yer alıyor. TBMM’nin Filistin ile ilgili açıklamalarını içeren belgelerin de bulunduğu sergi, 26 Ekim’e kadar gezilebilecek.

soykirima-karsi-gazzenin-cigligi.jpg

FİLİSTİN’İN YANINDA OLMAK VURGUSU
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, serginin Gazze’nin mücadelesini ve yaşanan acıları yansıttığını belirterek, tüm Konyalıları Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bu anlamlı etkinliği ziyaret etmeye davet etti. Başkan Kavuş, Konya ve Meram’ın tarih boyunca mazlumun yanında yer aldığını ifade ederek, Filistin halkının verdiği özgürlük mücadelesinde onlara destek olduklarını vurguladı.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.