Mit'ten nokta atışı operasyon! Onlara şehidin katili öldürüldü

MİT’in Suriye/Kamışlı’da düzenlediği operasyonda, 26 askerin şehit olduğu saldırının sorumlusu ve PKK/YPG’nin üst düzey yöneticisi Abdülhamit Kapar etkisiz hale getirildi.
Mit'ten nokta atışı operasyon! Onlara şehidin katili öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye’deki askeri kanadı YPG bünyesinde sözde kurumların başında bulunan Tekin Guyi kod adlı Abdülhamit Kapar'ı etkisiz hale getirdi. Kapar, 1992 yılında Şırnak/Uludere'de gerçekleştirilen ve 26 askerimizin şehit olduğu saldırının sorumlusu olarak hedef listesinde yer alıyordu. Suriye'nin Kamışlı bölgesinde gerçekleştirilen başarılı operasyonla terörist Kapar’ın 32 yıllık kanlı kariyerine son verildi.

Saldırıların Planlayıcısıydı

PKK/KCK’ya 1992 yılında katılan Abdülhamit Kapar, o tarihten itibaren Irak ve Suriye’de üst düzey terör faaliyetlerinde bulundu. Şırnak’taki hain saldırının ardından, örgüt içerisinde hızla yükselen Kapar, 2014’te Sincar’da, 2016’da Haftanin’de, 2017’de ise PKK/YBŞ Genel Sorumlusu Yardımcısı olarak faaliyet yürüttü. Son olarak 2021’den itibaren PKK/YPG’nin Suriye’deki sözde tüm kurumlarının başına getirilen Kapar, MİT’in titiz takibi sonucunda Kamışlı’da yakalandı ve etkisiz hale getirildi.

Kanlı Eylemleriyle Tanınıyordu

Terör arananlar listesinde "yeşil" kategoride yer alan Kapar, özellikle Türkiye'ye yönelik kanlı saldırıların organize edilmesinde rol oynadı. 26 askerimizin şehit olduğu ve 2 erin kaçırıldığı 1992 saldırısının planlayıcısı olarak, yıllar süren iz sürme çalışmaları sonucunda MİT tarafından hedef alınarak, askerlerimizin kanı yerde bırakılmadı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.