Narin davasında BOT hesap hareketliliği

Narin davasında BOT hesap hareketliliği
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narin olayıyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların önemli bir kısmının bot hesaplar tarafından provokatif amaçlarla yayıldığını ve adli sürecin titizlikle sürdüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden Narin isimli genç kızın ölümüyle ilgili yapılan paylaşımlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, 21 Ağustos 2024 ile 9 Eylül 2024 tarihleri arasında, Narin ile ilgili 15 ayrı etikette toplam 4 milyon 761 bin 420 tweet atıldığını belirtti. Yapılan incelemelerde bu paylaşımlarda bulunan 1 milyon 302 bin 209 hesabın %38,3’ünün bot hesap olduğu tespit edildi.

Paylaşımların %76'sı Provokatif ve Olumsuz İçerik Barındırıyor

Yerlikaya, bu tweetlerin %76’sının provokatif amaçlı ve olumsuz içerik taşıdığını ifade ederek, sosyal medya üzerinden algı operasyonları yapanlara ve halkı yanıltmaya yönelik gerçek dışı bilgileri yayanlara karşı mücadelenin devam ettiğini vurguladı. Yerlikaya, bu tür manipülatif paylaşımların toplumu yanlış yönlendirdiğine dikkat çekti.

Adli Süreç Devam Ediyor, Takipçisiyiz

İçişleri Bakanı, Narin’in ölümüyle ilgili adli sürecin titizlikle sürdüğünü belirterek, devletin tüm ilgili kurumlarının olayın aydınlatılması için büyük bir hassasiyetle çalıştığını söyledi. Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz," dedi.

Narin İçin Başsağlığı Dileği

Yerlikaya, açıklamasının sonunda Narin’e Allah’tan rahmet dileyerek, milletin içinde büyük üzüntüye yol açan bu cinayetin aydınlatılması için devletin tüm gücüyle çalıştığını yineledi. Yerlikaya’nın açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.