Sıla bebek davasında tutuklu iki çocuk olayın gerçekleştiği eve getirildi

Sıla bebek davasında tutuklu iki çocuk olayın gerçekleştiği eve getirildi
Tekirdağ'da Sıla bebeğin olayıyla ilgili tutuklu 2 çocuk, olay yerindeki eve getirilerek yer gösterme işlemi yapıldı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismar mağduru Sıla bebeğin olayı ile ilgili olarak tutuklanan G.A. (14) ve K.A. (13) isimli iki komşu çocuk, tutuklu bulundukları cezaevinden olayın yaşandığı eve getirilerek Cumhuriyet savcısının talimatıyla soruşturma çerçevesinde yer gösterme ve tatbikat işlemi yapıldı.

aw288516-01.jpg

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çocukların getiriliş süresince geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayın meydana geldiği evin bulunduğu sokaklar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık iki saat süren yer gösterme işleminin ardından iki çocuk tekrar cezaevine götürüldü.

aw288516-02-001.jpg

Olayı nasıl gerçekleşti?

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşanan ve Türkiye’nin gündemine oturan Sıla bebek olayı, bir kez daha çocuklara yönelik şiddetin acı boyutunu gözler önüne serdi. Henüz birkaç aylık olan Sıla bebek, 2 Ağustos’ta annesi Bakiye Yeniçeri tarafından vücudundaki morluklar nedeniyle Malkara Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk muayenesinin ardından tedavi edilerek ailesine teslim edilen bebek, birkaç gün sonra baygın halde yeniden hastaneye getirildi.

Darp ve şiddet bulguları tespit edildi

Hastaneye tekrar getirilen Sıla'nın durumu, doktorları şüpheye düşürdü. Muayene sırasında bebeğin vücudunda darp, ısırık izleri ve morluklar tespit edilince sağlık görevlileri durumu hemen polise bildirdi. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada, Sıla'nın ailesi mercek altına alındı. Bebekteki şiddet bulguları neticesinde alınan DNA örnekleri Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Beyin kanaması geçirdi

Sıla bebek, durumu ağırlaştığı için Malkara Devlet Hastanesi'nden Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde minik Sıla’nın beyin kanaması geçirdiği tespit edilince, acil olarak ameliyata alındı. Ne yazık ki Sıla bebeğin durumu her geçen gün daha da kötüye gitti. Yoğun bakımda tedavisi süren Sıla bebek, doktorların tüm müdahalelerine rağmen entübe edilerek yaşam destek cihazına bağlandı

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.