Son bir haftada yüzbinlerce sürücüye ceza kesildi

8-15 Ağustos tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yaptığı trafik denetimlerinde 1 milyon 971 bin 985 araç denetlendi. Bu araçlardan 447 binine cezai işlem uygulandı.
Son bir haftada  yüzbinlerce sürücüye ceza kesildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda Jandarma ve Emniyet ekiplerinin son bir haftada yaptığı trafik denetimlerine ilişkin detayları paylaştı.

20230812aw006622-0.jpg

Buna göre son bir haftada 1 milyon 971 bin 985 araç denetlendi. Bu araçlardan 275'i çakar sebebiyle, 134 bin 588'i aşırı hız sebebiyle, 26 bin 165'i araçlarının periyodik bakımlarını geciktirmesi sebebiyle, 17 bin 772'si emniyet kemerini takmaması ile, 16 bin 102 tanesi ise ehliyetsiz araç sürdüğü sebebiyle cezai işleme tabi tutuldu. Yerlikaya 2024 yılında gerçekleşen kazaların yüzde 35'inin yasal veya uygun olmayan hızlarda araç kullanımı nedeniyle meydana geldiğini belirterek, " Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında ilk sırada yer alan “Aşırı Hız” ile etkin bir mücadele yürütülmektedir. Bu kapsamda; ülke genelinde hem şehir içlerinde hem de otoyollar dahil tüm şehirler arası karayollarında ortalama hız tespit sistemlerine ek olarak mevcut mobil radar araçlarımızı yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen yeni nesil “Mobil Hız Tespit Sistemleri” ile takviye yaparak güçlendirdik" diye konuştu.

indir-3.jpeg

Bakan Yerlikaya sürücüleri, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek uyardı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.