Tam 102 yıl oldu! Konya'da alınan Büyük Taarruz kararı

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 102'nci yıldönümü tüm yurtta kutlanacak.
Tam 102 yıl oldu! Konya'da alınan Büyük Taarruz kararı

Büyük Taarruz'da kazanılan zaferle 102 yıl önce küllerinden yeniden doğan Türk milleti, Anadolu'nun işgal edilemeyeceğini dünyaya gösterdi. Büyük Önder Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından oldu. Türk ordusunun zaferiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı taçlandırıldı.

KONYA'DA ALINAN BÜYÜK KARAR

Büyük Taarruz ile ilgili önemli bilgiler veren Tarihçi Yazar Dr. Naim Babüroğlu, Akşehir'de alınan kararları dile getirdi. Dr. Babüroğlu, "Konya Akşehir.. Büyük Taarruz’da Batı Cephesi Karargahı binası. Yaklaşık 9.5 ay boyunca Taarruz hazırlıkları bu binada yürütülür. Taarruz planı bu binada hazırlanır ve Taarruz kararı bu binada alınır.

gvvjqygwaaagnch.jpeg

24 Ağustos 1922’de Başkomutan ve diğer komutanlar önce Şuhut’a ardından Koca Tepe’ye gelirler. Dünyanın en meşru, en haklı ve en kutsal savaşlarından biri olan Türk İstiklal Savaşı’nın son evresi Büyük Taarruz, 26 Ağustos 1922 saat 5.30’da başlar… O kahramanlara selam olsun… Batı Cephesi Karargahı binası, Batı Cephesi Komutanı çalışma odası, Taarruz planının hazırlandığı ve kararın alındığı oda" ifadelerine yer verdi.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.