TSK'nın vurduğu yerden ses geliyor! 21 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyinde icra edilen hava harekatlarında 21 hedefin ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
TSK'nın vurduğu yerden ses geliyor! 21 hedef imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 9 Eylül 2024 tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgelerinde hava harekâtı gerçekleştirdi. Harekatın amacı, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Türkiye’ye yönelik terör saldırılarını önlemek ve hudut güvenliğini sağlamak olarak açıklandı.

21 hedef imha edildi

Gerçekleştirilen hava harekâtında, Bölücü Terör Örgütü (BTO) tarafından kullanılan ve sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak ve barınaklardan oluşan toplam 21 hedef imha edildi. Harekatta, yerli ve milli mühimmatlar kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Terörle mücadelede kararlılık mesajı

TSK’dan yapılan açıklamada, harekât sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadelesine, teröristler etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.