Türk Escobar'ı hapishanede ölü bulundu

Türk Escobar'ı hapishanede ölü bulundu
Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığının kilit ismi "Türk Escobar" lakaplı Ürfi Çetinkaya, cezasını çektiği cezaevinde ölü bulundu.

Uluslararası uyuşturucu ticaretinin en önemli isimlerinden biri olarak bilinen ve "Türk Escobar" lakabıyla tanınan Ürfi Çetinkaya, cezasını çektiği cezaevinde bu sabah ölü bulundu. Çetinkaya, uzun yıllardır Türkiye ve Avrupa genelinde uyuşturucu kaçakçılığıyla adını duyurmuş, 2023 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği büyük bir operasyonla yakalanmıştı.

20240223aw147918-6.jpg

6 ülkede faaliyet gösteriyordu

Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı suç örgütü, Türkiye’de ve uluslararası düzeyde uyuşturucu madde ticareti yaparken, Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. Örgüt, bu operasyonlar sonucunda Türkiye’de 24 ton, yurt dışında ise 13 ton olmak üzere toplamda 37 ton uyuşturucudan sorumlu tutulmuştu. Ürfi Çetinkaya'nın oğlu Rüstem Çetinkaya da bu suç örgütü içinde aktif bir rol oynarken, halen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

images-18-001.jpeg

Çeyrek asırlık çete

Çetinkaya, suç örgütü liderliği, uyuşturucu ticareti, silahlı örgüt kurmak ve suçtan elde edilen gelirleri aklamak gibi birçok ağır suçtan hüküm giymişti. Örgüt, 25 yıldan uzun bir süredir aktif olarak uyuşturucu kaçakçılığı yaparken, ulusal ve uluslararası düzeyde güvenlik güçlerinin hedefi haline gelmişti

.Suç dehası öldü

Cezaevindeki ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, Çetinkaya’nın ölüm sebebine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 25 yılı aşkın bir süre boyunca uluslararası uyuşturucu trafiğini yöneten Çetinkaya, Türkiye’de organize suç dünyasının en tanınmış isimlerinden biri olarak hafızalarda yer etti.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.