Türkiye'nin et açığını kapatacak olan sığır türü! 1 yaşında 450 kg et veriyor

Türkiye'nin et açığını kapatacak olan sığır türü! 1 yaşında 450 kg et veriyor
Tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye'de et fiyatlarında sular durulmuyor. En etçi sığır ırkı Anaborapi Piemontese’nin yetiştiriciliği ise Türkiye'de artması bekleniyor. Bu tür ile birlikte et açığının kapatılması hedefleniyor

Türkiye'de son 20 yılda, hayvan sayısında yüzde 70’ler düzeyine varan artış yaşanırken, 2011’den 2024’e kadar geçen 13 yılda ortalama sığır karkas ağırlığı 250 kg’dan 290 kg seviyesine çıktı. BBN Haber'den Cihad Alpan'a bilgiler veren besiciler; Türkiye’deki kırmızı et açığının kapatılması için dünyanın en fazla et veren sığır ırkının kullanılması ve yaygınlaştırılması için harekete geçti. Besiciler, anavatanı İtalya olan Anaborapi Piemontese Spermaları sığır türü daha 14 aylıkken 450 kg karkas et veriyor dedi.

453209233-984796393440459-857206556331821666-n.jpg

İŞTE SIĞIR TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ

-14-16 aylık Anaborapi Piemontese danalar 450-460 kg karkas et verir

-Et randımanı %69-%73 arasıdır.

-Çift kaslıdır.

-Türkiye'nin et açığını Anaborapi Piemontese suni tohumlaması çözer.

-Güç doğum olmaz gen aktarımı yüksektir.

-Dünyanın en kaliteli sığır etidir.

-Yağsız, kolesterolü düşük bir ete sahiptir.

-Yapılan DNA analizlerinde 25 bin yıllık bir sığır ırkı olduğu anlaşılmıştır.

-Derisi alınmış tavuk etinden daha düşük kolesterole sahiptir, hindi etinin yarısı kadar kolesterole sahiptir, kılıç balığından daha düşük kolesterole sahiptir.

-Deri Yapısı Diğer Sığırların Deri Kalınlığının 3 te 1i Kadar Daha İncedir

-Tırnak Yapısı Çok Güçlüdür.

-Mera Ve Dağlık Alanlarda Sorunsuz Yetiştiriciliği Yapılır

-Hastalıklara karşı çok dayanıklıdır.

-Ana vatanı İtalya'dır.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum