Türkiye'ye örnek uygulama! Su faturasını öde gram altını kap

Su faturasını düzenli ödemeyen abonelere yönelik Türkiye'ye örnek olacak olan uygulama devreye konuldu. Su faturasını yatıran aboneler gram altının sahibi oldu.
Türkiye'ye örnek uygulama! Su faturasını öde gram altını kap

Su faturasını ödemeyen vatandaşlara tepki olarak yeni bir uygulamayı hayata geçiren Burdur’un Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy muhtarı Ali Koçer, köy halkının su faturalarını düzenli ödemesi için çekilişle altın hediye etmeye başladı.

SU FATURASINI ÖDE ALTINI KAP

Sosyal medyada yer alan bilgilere göre; Köydeki 660 aktif içme suyu abonesinin yalnızca 210'u faturasını düzenli ödeyince, Koçer bu sorunu çözmek için harekete geçti. Faturalarını düzenli ödeyenlere çekilişle altın dağıtacağını açıklayan Koçer, bu kampanyayla diğer aboneleri de teşvik etmeyi amaçladı. Muhtarlık binasında, aza, ihtiyar heyeti ve köy halkının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, faturalarını düzenli ödeyen aboneler arasından yapılan çekilişle 3 kişi yarım gram 22 ayar altın kazandı. Bu uygulamanın Türkiye'ye örnek olması beklenirken, sosyal medyadaki kullanıcılarından paylaşımlara büyük beğeni yağdı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.