TYB Konya’dan Gazze için anlamlı etkinlik

TYB Konya’dan Gazze için anlamlı etkinlik

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, Gazze için anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Meram Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Soykırıma Karşı Gazze’nin Çığlığı Kısa Film Yarışması” ve TBMM Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi, Meram Belediyesi Tantavi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

YARIŞMADA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Jüri değerlendirmesi sonucu kısa film yarışmasında animasyon dalında birinciliği “Blackbird” ile Zeynep İncetekin, ikinciliği ise “Zeytin Ağacı Altında Düşler” ile Merve Çirişoğlu aldı. Belgesel dalında üçüncülük “Sınırda” filmiyle Mehmet Ali Poyraz’a, birincilik ise “İsmimi Yaz” ile Begüm Aksoy’a verildi. Kurmaca dalında ise “Doğudan Gelen Hayaletler” filmiyle Ahmet Sami Kuriş birinci oldu.

ETKİNLİKTE ÖNE ÇIKAN KONUŞMALAR
TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, “377 gündür devam eden insanlık dışı katliama karşı, Filistinlilerin onurlu direnişini ve bu zulme sessiz kalmayan sanatçıları selamlıyorum” dedi.

tyb-konya-gazze-kisa-film.jpg

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise sanatın gücüyle mazlumların sesi olmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu yarışmayla zulme dikkat çekmek ve sinema aracılığıyla dünyaya duyurmak istedik” ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Ak, “Gazze’de yaşanan insanlık trajedisini sanatsal bir dille anlatmak, sessizliğe karşı bir başkaldırı niteliği taşıyor” dedi.

Eski Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Sanat, edebiyat ve filmler kalıcı olan şeylerdir. Bu nedenle bu etkinliği gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün ise “Dünya insan hakları ve adalet gibi değerlerden uzaklaşmış durumda. Bu soykırım, insanlığın bir sınavıdır” dedi.

tyb-konya-kisa-film.jpg

SANAT VE DİRENİŞ
Programda, jüri üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi ve Gazze’nin yaşadığı zorlukları anlatan filmler, sanatın gücüyle bir direniş çağrısı olarak sunuldu. Etkinlik, Gazze’nin acılarını ve direniş ruhunu sanatsal bir dille anlatan bu eserlerle, adalet ve insanlık adına önemli bir mesaj verdi.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.