Uzmanından uyarı. Kurban etini poşete koymayın

Uzmanından uyarı. Kurban etini poşete koymayın

Kasap Abdullah Gönen, Kurban Bayramı öncesi etin bozulmaması için dikkat edilmesi gereken kritik noktaları anlattı.

Gönen Et İşletme Sahibi Abdullah Gönen, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları uyardı. Etin kesildikten sonraki sürecin çok önemli olduğunu belirten Gönen, yapılan en büyük hatanın etleri poşetle taşımak ve üzerini kapatmak olduğunu söyledi.

“Etler eve taşınırken birbirine çok fazla değmemeli, asla üst üste konulmamalı. Gerekirse birden fazla kap kullanın” diyen Gönen, etlerin hava alması gerektiğini, aksi halde kokma, yeşerme ve bakteri üretimi gibi sorunların ortaya çıkabileceğini vurguladı.

Etlerin üstü sineklerden korunmak istenirse hava alan nemli bir bezle örtülebilir. Ancak kesinlikle plastik poşet veya sıkı kapaklı kaplar kullanılmamalı. Bu, etin bozulmasına ve zehirlenmelere yol açabilir.

whatsapp-image-2025-06-03-at-16-50-14.jpeg

ETİN YANMASINA KARŞI DOLAPTA DİNLENDİRİN

Kesim sonrası hemen dolaba konulmayan etlerde, “yanma” olarak adlandırılan ve etin bozulmasına neden olan süreç başlar. Gönen, “Etler önce hava sirkülasyonu olan bir yerde 1 saat bekletilmeli, ardından dolaba konularak 36 saat boyunca belli aralıklarla çevrilmeli” dedi.

Gönen, kesimden hemen sonra kıyma çektirmenin yanlış olduğunu vurguladı. “Yeni kesilmiş kurbandan çekilen kıyma çamur gibi çıkar. Ama bir gün dinlendikten sonra çekilen kıyma tıpkı kasaptan alınmış gibi taze ve kaliteli olur” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı’nda en çok yapılan hatalardan biri, hijyen ve saklama koşullarına dikkat edilmemesi. Gönen, vatandaşları bu konuda bilinçli olmaya davet etti: “Kurban eti nasıl saklanır?, Et bozulmadan nasıl korunur?” gibi sorulara verilen doğru yanıtlar sağlığı korur, israfı önler.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.