Uzun ömürlü insanların doğduğu ay merak konusu oldu, herkes o ayları araştırıyor
Doğum ayınızın sağlığınız üzerinde etkili olabileceği fikri ilginç olsa da, bu yalnızca genel eğilimleri yansıtan bir durum olarak ifade ediliyor.
Yaşam tarzının yaşlılığa etkisi
Sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek için genetik faktörler kadar yaşam tarzı seçimleriniz de büyük önem taşımakta.
İnsan ömrü, genetik faktörlerden çevresel etkenlere kadar birçok değişkenin etkisi altında bulunuyor. Ancak, yapılan bazı araştırmalar, doğduğumuz ayın bile yaşam süresi ve genel sağlık üzerinde etkili olabileceğini öne sürmektedir. Peki, gerçekten "uzun ömürlü insanların doğduğu ay" diye bir kavram var mı? İşte ayrıntılar:
Doğum ayının sağlık ve yaşlanma üzerindeki etkisi var mı?
Bilim insanları, doğum ayının bireylerin sağlık durumu üzerindeki etkilerini inceleyen çeşitli çalışmalara imza attı.
Bu çalışmalar, mevsimsel değişimlerin ve annenin hamilelik sürecinde maruz kaldığı çevresel faktörlerin, doğan bebeklerin ilerleyen yaşlardaki sağlık durumunu etkileyebileceğini kanıtlıyor.
Örneğin, annenin hamilelik sırasında aldığı güneş ışığı miktarı, bebeğin D vitamini seviyelerini etkileyebilir. Bu da kemik sağlığından bağışıklık sistemine kadar birçok alanda önemli bir rol etken.
Uzun ömürlü insanların doğduğu ay
Bazı araştırmalarda, özellikle Mayıs ve Kasım aylarında doğan kişilerin daha uzun ömürlü olma eğiliminde olduğunu ortaya konuldu. Bunun nedeni tam olarak açıklanamıyor. Ancak bu aylarda doğan kişilerin mevsimsel hastalıklara daha az maruz kalabileceği veya bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olabileceği varsayılıyor.
Yanı sıra, bu aylarda doğan bireylerin yaşlanma belirtilerini daha geç göstermesi de dikkat çekici.
Sağlıklı ve genç kalmak için
Doğum ayınız ne olursa olsun, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek için yapılması gerekenler aslında oldukça net. Uzmanlara göre sağlıklı yaşamak çini yapılması gerekenler ise öncelikle unlar:
Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almak.
Mevsimsel ve doğal besinlerin tercih etmek.
Fiziksel aktivite.
Stresle başa çıkma yöntemleri geliştirmek.
Kaliteli uyku.
Erken teşhis.
Gazete Pencere
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.