Yaban domuzu eti mi kullanıldı? Köfteci Yusuf hakkında yeni gelişme
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından getirilen Gıda Kamuoyu Sistemiyle birlikte 8 bin denetçiyle yapılan uygulamalarda standartlara uymayan gıda maddeleri üreten firmalar ifşa ediliyor. Yeni uygulama sonrası yurt genelinde binlerce firma denetlenirken; bu firmalardan 371’ine ait 599 parti ürünü standartlara uygun olmaması sebebiyle kamuoyuna duyuruldu.
Köfteci Yusuf listedeki yerini aldı
Türkiye’nin dört bir tarafında restoranları olan Köfteci Yusuf firmasının başı bu iddialar sebebiyle dertte. Adı taklit ve tahşiş listesinde yer alan Köfteci Yusuf’un köftelerinde domuz eti tespit edildiği bakanlığın sitesinde yer aldı.
Dana etinden daha pahalı
Çoğunluğu müslüman olması sebebiyle domuz eti üretimi kısıtlı olan Türkiye’de bazı firmaların etlere domuz karıştırması kafaları karıştırdı. Bazı marketlerde kısıtlı da olsa domuz eti satılıyor ancak fiyatları çoğu zaman en kaliteli dana etinin fiyatını geride bırakıyor. Bu durum ‘ifşa edilen restoranlar neden domuz eti kullanıyor?’ sorularını akıllara getiriyor.
Yaban domuzu iddiası
Konuya ilişkin Ekonomim’e konuşan domuz çiftliği sahibi Halit Özbahçivan, karkas domuzun kilosunun 350-400 lira oldurması sebebiyle maliyetten kaçmak için domuz eti kullanılmasının mantıksız olduğunu belirtti. Firmaların çiftliklerde yetişen domuzları değil doğal ortamlarında avlanan domuzları etlere karıştırmış olabileceklerini söyleyen Özbahçivan,” Onların kullandığı sağlıklı olan çiftlik domuzları değil, yasalara aykırı şekilde avlanan ve ticareti yapılan yaban domuzları” diye konuştu
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.