Yarım milyona yakın trafik cezası kesildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 22-29 Ağustos tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde 2 milyondan fazla aracın kontrol edilerek, toplam 445 bin 375 sürücüye ceza kesildiğini açıkladı.
Yarım milyona yakın trafik cezası kesildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 22-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu süre zarfında 2 milyon 365 bin 59 aracın denetlendiği belirtildi.

Denetimlerde, yasal olmayan şekilde araçlarına çakar lamba takan 229 sürücüye işlem yapıldığı, hız sınırlarını aşan 123 bin 603 sürücünün ise ceza aldığı açıklandı. Ayrıca, periyodik muayenesini yaptırmayan 23 bin 594 araç sahibi, emniyet kemeri kullanmayan 16 bin 396 sürücü ve sürücü belgesi olmadan araç kullanan 14 bin 117 kişiye işlem yapıldı. Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 8 bin 944 araç sahibi de cezalandırılanlar arasında yer aldı.

En Fazla Hız Yapanlara Ceza Yazıldı

Toplamda 445 bin 375 araç ve sürücüye ceza kesildiğini belirten Yerlikaya, trafik güvenliği konusunda hassasiyetin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, alkollü araç kullanımıyla mücadelenin 7/24 esasına göre devam ettiğini, bu kapsamda teknik cihazların denetimlerde etkin bir şekilde kullanıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında sürücülere trafik kurallarına uymaları ve emniyet kemeri kullanımına özen göstermeleri çağrısında bulunarak, "Yolculuklar, sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.