22 ilde 71 yangın

Türkiye’nin ciğeri ormanlarımız üç gündür cayır cayır yanarken 22 ilde çıkan 71 orman yangını büyük ölçüde kontrol altına alındı. Türkiye ise bir taraftan yaraların sarılması diğer yandan ormanların yeniden can bulması için seferberlik ilan etti
22 ilde 71 yangın

GERİYE KÜL KARASI KALDI

Türkiye’nin yemyeşil ormanları ateş çemberi ile sarılırken alevlere karşı büyük bir mücadele başlatıldı. Devlet tüm imkanlarını seferber ederken, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşlar da yangınları söndürebilmek adına olağanüstü bir mücadeleye girişti. Son 3 günde 22 ilde çıkan 71 orman yangını verilen bu mücadelenin ardından büyük ölçüde kontrol altına alınırken, yangından geriye kül karası kaldı.

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Yangınlarda sabotaj ihtimali olup olmadığının araştırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarından etkilenen hiçbir vatandaşı mağdur etmeyeceklerini söyledi.  Erdoğan, şunları kaydetti: "Evi yananlar, hayvanları maalesef telef olanlar, onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılmak suretiyle biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz."

TERÖR İZİ ARAŞTIRILIYOR

Yurdun çeşitli bölgelerinde çıkan yangınları araştırmak için özel ekipler kuruldu. Yangınların çıkış nedenleri, terör ve sabotaj ihtimali tüm yönleriyle araştırılacak. Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yangınları araştırmak için özel ekipler kuruldu

ŞAHİN, YÜREKLERİ YAKTI

Marmaris'teki yangında orman ekiplerine su taşırken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir'in yangında çektiği son görüntüler ortaya çıktı. Şahin'in "Su taşımaya devam. Yangıncılara su taşıyacağız yine. Allah hayırlarımızı kabul eylesin" sözleri yürek yaktı.

FİDAN SEFERBERLİĞİ

Ağırlıklı olarak sahil bölgelerinde çıkan ve ormanları kül eden yangınların oluşturduğu tahribatın tamiri için ulusal bir seferberlik ilan edildi. Vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmalar başlarken başta spor camiası olmak üzere toplumun büyük kısmı da fidan kampanyalarıyla ormanların yeniden yeşermesi için kampanyalar başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.