“Adalet yerini bulsun”

“Adalet yerini bulsun”

Ucuz altın satacağını söyleyerek kuyumcu esnafını dolandıran ve yaklaşık 40 kilo altını alarak kayıplara karışan Musa Göksu’nun serbest bırakılmasına Bedesten’de bulunan kuyumcu esnafı tepki gösterdi. Esnaf, “Bunun soygundan hiçbir farkı yok. Adalet yerini bulsun” dedi

Bedesten Çarşısı'nda 7 yıldır kuyumculuk yapan Musa Göksu, Temmuz 2019'da kuracağı stantta vatandaşa ucuza altın satma vaadiyle kentteki kuyumcular ile İstanbul'da bulunan altın toptancılarından, ileri tarihte geri ödeme şartıyla yaklaşık 40 kilogram altın almıştı. Göksu, dükkanının önüne açtığı indirim standının son gününde, kendi dükkanındaki altınlar, kurduğu stantta yaptığı satıştan elde ettiği para ve kalan altınları da alarak kayıplara karışmıştı. Olay ile ilgili dava sonuçlandı ve Musa Göksu tahliye edilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Verilen karara tepki gösteren kuyumcu esnafı ile BBN Haber’e konuştu.
“GÜVENE BAĞLI TİCARETİ BİTİRDİ”
Kuyumcu İsmail Karagöz, Musa Göksu’nun kuyumcular arasında olan güvenin kaybolmasına neden olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Mesleğe ilk başladığımız günden beri öğrendiğimiz en önemli konu güvendir. Bizler kuyumcu esnafı olarak yıllardır birbirimize emanet mallar alıp veriyoruz. Bu şahıs İnsanların güvenini kazanarak kandırmış ve güvene bağlı ticaretimizin bitmesine neden olmuştur.” 
“DELİLLER KAÇACAĞINI GÖSTERİYOR”
Musa Göksu’nun olayı programlayarak yaptığının delillerinin mevcut olduğunu kaydeden Karagöz, “Şahıs ilk çadırda gözlem yapmış ve 2. Çadırda olayı planlayarak hayata geçirmiştir. Kaçmayacaktım diyen bu şahıs güvenlik kameralarını neden söktü? Terazi ve para sayma makinasını neden götürdü? Dükkanını neden boşalttı? Bu deliller neden göz ardı ediliyor? Savcı Bey srarla tutukluluk halinin devamını istemesine rağmen mahkemeden çıkan serbest bırakılma kararını anlayabilmiş değiliz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz” diye konuştu.
“BUNDAN SONRA İNSANLARA TEMKİNLİ YAKLAŞACAĞIZ”
Kuyumcu esnaflarından Mustafa Çiçek de olayın güven kaybına neden olduğunu belirterek, “Verilen emanetler bulunamadı ortada yok. Konuyla ilgili de açıklama yapılmadı. Bizin en çok üzüldüğümüz nokta 80 yılla yargılanan bu şahsın serbest bırakılması oldu. Bundan sonraki süreçte insanlara tedbirli ve temkinli yaklaşacağız. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. 30 kişi yalan söylüyor da 1 kişi mi doğru söylüyor?” ifadelerini kullandı. 
“SOYGUNDAN FARKI YOK”
Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Yaşar da verilen karara tepki gösterdi. “Adalet istiyoruz” diyen Yaşar, “Rakam oldukça yüksek. Bu nedenle ciddi mağduriyetler yaşandı. Neden böyle bir karar çıktı anlayabilmiş değiliz ama adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Esnaflarımızın canı çok yandı. Bu yaşanan olayın soygundan hiçbir farkı yok. Şahsın hakkettiği cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu. Ayşegül Ertul 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.