AFAD Konya’daki deprem raporunu yayınladı: 2 metruk bina çöktü 1 kişi yaralandı

​​​​​​​Konya’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD Konya İl Müdürlüğü ilk tespit raporunu yayınlandı.
AFAD Konya’daki deprem raporunu yayınladı: 2 metruk bina çöktü 1 kişi yaralandı

2 metruk bina çöktü 1 kişi yaralandı. 9 köyde bazı binalarda çatlaklar oluştu.

AFAD’dan yapılan açıklama şu şekilde oldu; “Konya Afet Müdahale Planı afet ve acil durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak tüm güç ve kaynakları  yerel düzeyde planlamak, bu güç ve kaynakların olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak, müdahale hizmetlerini ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ilimizdeki ana ve destek çözüm ortakları depremin ilk dakikası itibariyle çalışmalarına başlamışlardır. Bu kapsamda depremin 0. Dakikasından itibaren;

112 Acil çağrı merkezi ve AFAD Yönetim Merkezine gelen ihbar sonucu Meram ilçesinde Küçükmuhsine ve Tepekent mahallelerinde 2 adet metruk bina çökmüş, 1 vatandaş deprem anında evinden çıkarken yaralanmıştır. Meram ilçesi, Kızılören mahallesi, Tepekent mahallesi, Yakameram Mahallesi, Akıncılar mahallesi, Kızılören mahallesi, Dere mahallesi, Erenkaya mahallesi, Sefaköy mahallesi, Beyşehir İlçesi Dumanlı mahallesinde, bazı binalarda çatlaklar olduğu belirtilmiştir.

 

Konya AFAD Arama Kurtarma Ekibi tam donanımlı arama kurtarma aracı ve personeli ile Olay  bölgesine ulaşmış arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından oluşan hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere ekipler ihbar gelen yerlere görevlendirilmiştir.

Sağlık çalışma grubu tarafından Sağlık Mahallesine 3 umke ekibi ve 3 ambulans görevlendirilmiştir. Bölge halkının barınma ihtiyacına yönelik çalışmalara başlamıştır. Gelen ihbarlara ve saha ekiplerinden gelen bilgilere göre barınma ihtiyaçları hazırlığı yapılmaktadır.

İl Bank A.Ş. Bölge Müdürlüğü ekiplerince deprem bölgesindeki su, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde gelen hasar ihbarı bulunmamaktadır. Ekipler olası ihbar üzerine hazır bir şekilde beklemektedir.

BESLENME ÇALIŞMA GRUBU

Kızılay Ekibi Sağlık mahallesine ikram aracı sevk edilmiş, Kızılören mahallesinde kumanya dağıtmak  üzere ekipler alana sevk edilmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Küçükmuhsine, Sefaköy, Kızılören  mahallelerine 3 er kişi olmak üzere psikososyal ekipleri sevk edilmiştir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.