Akaryakıt kaçakçılığı önlenecek

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ile AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
Akaryakıt kaçakçılığı önlenecek

Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanuna göre, EPDK, lisans sahipleri için bayilik teşkilatı oluşturma ve asgari satış miktarı sağlama şartları da dahil olmak üzere, teknoloji, kalite, güvenlik, hizmet ve teşebbüsün sürdürülebilirliğine ilişkin teknik, ekonomik kriterler ve özel şartlar belirleyebilecek. Ödeme kaydedici cihaz ve otomasyon gibi elektronik sistemlere müdahale suçlarının inceleme sırasında tespiti halinde, inceleme tamamlanması beklenmeden vergi müfettişleri ve yardımcılarınca bu tespitlere ilişkin rapor düzenlenecek, rapor değerlendirme komisyonunun mütalaasıyla birlikte durum cumhuriyet başsavcılığına bildirilecek, kamu davası açılması için incelemenin tamamlanması şartı aranmayacak. Dağıtıcılar, herhangi bir dağıtıcıdan aldıkları akaryakıtı başka bir dağıtıcıya satamayacak.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, kanun teklifi ile akaryakıt ve LPG piyasasında etkinliği artırmak istediklerini ve buna yönelik düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Kayıt dışılıkla mücadeleyi maksimum, kayıt dışılığı minimum düzeye getiriyoruz." diye konuştu. Kaçakçılık fiillerinin tespit edildiği her türlü tesiste, yargı nihai kararı verene kadar faaliyetlerin durdurulması suretiyle kaçakçılığa karşı sıfır toleransı sahaya ve tüm aktörlere yansıttıklarını anlatan Altunyaldız, "Sektörün başarısıyla birlikte kaçakçılığı minimize etmeyi başardık." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.