ANAP ve DYP'nin birleşmesi FETÖ engelledi

ANAP ve DYP'nin birleşmesi FETÖ engelledi

BBNTÜRK televizyonunda gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk tarafından sunulan “Politik Adam” programının konuğu Demokrat Parti Lideri Gültekin Uysal oldu

“Türk siyasi hayatında Fethullahçı Terör Örgütünün girmediği, bulaşmadığı siyasi parti neredeyse yoktur. Demokrat Parti bu konuda ne duruştadır” sorusunu cevaplandıran Uysal, “Geçmişten bu yana durduğumuz yer belli. 2004-2005’den başlayarak Türkiye bir operasyonel operasyonlar dönemi diyebileceğimiz örtülü, açık….  2007’ye giderken Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi birleşmesi, akabinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne operasyon akabinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne operasyon. Türkiye  MHP’yi ve CHP’yi konuştu. 17-25 Aralık’ı ve 15 Temmuz’u konuştu. Ama bu kısmı ile ilgili konuşulmadı. Tabii o gün FETÖ dediğimiz bu yapının temel hedefi; 367’ ye kilitlenmiş referanduma bile ihtiyaç duymadan anayasal düzeni başta yüksek yargı, HSYK ve Anayasa Mahkemesi başta olmak üzere sistemi dizayn etmekti. Bu açıdan bakılınca Doğru Yol Partisi Demokrat Parti, merkez sağ gelerek bu süreçte belki de ilk operasyona uğrayan siyasi partidir.

(Tarih olarak kastınız nedir? 2007 seçimleri mi?)

Anavatan ve Doğrul Yol Partisi birleşmesin diye özel bir gayret var. Sayın Mumcu çıktı kendi penceresinden söyledi. Benim de fikrim bu şekilde… Türkiye’de alenen yapılan (onun öncesinde örtülü açık pek çok operasyon vardı.) Anavatan Partisi ve Doğruyol Partisi’nin birleşmesini FETÖ terör örgütü engellemiştir. Denklem değişecekti. Türkiye travmatik bir dönem içine girdi. Üçüncü bir yapıya FETÖ tasavvuru içinde yer yoktu. Süreçlere FETÖ’nün koç başlığında yer bir müdahale olduğu fikrine sahibim.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.