Ayasofya’da ilk namaz ne zaman?

Ayasofya’da ilk namaz ne zaman?

En eski şehir simgelerinden biri olan Ayasofya, Danıştay kararı ile 86 yıl sonra ibadete açılacak. İlk namazın kılınacağı 24 Temmuz'da kılınacağı Ayasofya'da yapılacak düzenlemelerin yanı sıra kaç kişi aynı anda namaz kılacak merak ediliyor.

1453 yılında İstanbul'un Osmanlı tarafından alınmasından sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya için Cumhuriyet’in ilk yıllarında ise müze olması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Danıştay kararının ardından Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına karar verildi. İlk namaz tarihinin açıklandığı Ayasofya’da hangi düzenlemelerin yapılacağı da belli oldu.

PERDELEME VEYA KARARTMA UYGULANACAK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu ve Kültür Bakanlığı ile yapılan görüşmelerden sonra tüm düzenlemelerin netleşeceği bilgisini verdi.

Erbaş, ikona ve fresklerin üstünü namaz vakitlerinde perdeleme veya teknolojik imkanlarla kapatılacağını (ışıklandırma, karartma yoluyla), namaz bittikten sonra sergilenmeye devam edeceğini açıkladı. Perdeleme ve karartma uygulamasının henüz hangisinin uygulanacağına karar verilmediğini açıklayan Erbaş, bu iki yöntemden birinin uygulanacağını, kararın önümüzdeki günlerde alınacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.