Bakan Kurum: SıfırAtık ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunuyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Twitter hesabı üzerinden G20 İtalya Çevre Bakanları Toplantısı'na ilişkin önemli mesajlara yer verdi.
Bakan Kurum: SıfırAtık ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunuyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, G20 İtalya Çevre Bakanları Toplantısı'nda konuştu. Bakan Kurum, Twitter hesabı üzerinden G20 İtalya Çevre Bakanları Toplantısı'na ilişkin önemli mesajlara yer verdi.

Bakan Kurum'un Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde:

 

"G20 İtalya Çevre Bakanları Toplantısı'nın ikinci oturumunda sürdürülebilir ve döngüsel kaynak kullanımı için ülkelerimizin ortak çabalarını ele aldık ve bu kapsamda yaptığımız önemli çalışmalarımızı anlattık.

 

SıfırAtık ile ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunuyoruz. 

Plastik poşet kullanımını %75 azalttık.

Geri kazanım oranımızı %22,4’e çıkardık.

3 milyon ton sera gazı salınımını önledik.

Çevre Ajansı’yla 2022'de zorunlu depozito uygulamasını başlatıyoruz.

 

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz için denizlerin korunması hayati önem arz etmektedir. SıfırAtıkMavi ile su kaynaklarımızı her türlü kirlilikten arındırıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla 2021 itibarıyla ülkemizin 519 plajı ve 22 marinası mavi bayrak statüsü kazandı.

 

Koruma alanı ilan edeceğimiz Marmara Denizi bölgesindeki atık su arıtma tesislerinin ileri arıtma sistemlerine dönüştürülmesi, arıtılmış atık suların yeniden kullanımına kadar birçok başlıktaki bilimsel çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

Bükreş ve Barselona Sözleşmeleri kapsamında son derece aktif bir rol üstlenmekteyiz. Barselona Sözleşmesi 22. Taraflar Toplantısına 7-10 Aralık 2021 tarihleri arasında Antalya’da ev sahipliği yapacağız." 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.