Biz faşist bir ülke değiliz

Mülteci sorununun yalan ve provokasyon ile çözülemeyeceğini ifade eden Usta, “Suriyeliler üzerinden isim yapma, gündemde kalma çabası ırkçı ve faşist bir yaklaşımdır. Biz faşist bir ülke değiliz. Kaos peşinde koşanlara fırsat vermemeliyiz” dedi
Biz faşist bir ülke değiliz

PROVOKASYON YAPILIYOR

“Dönem dönem Suriyeliler ve mülteciler üzerinden tartışmalar ile dertleri sadece siyasi polemik ve gündemde isminden söz ettirmek olan biçare ve ümitsiz bir muhalefet var” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Ümit Özdağ’ın yaptığı da provokasyondan başkan bir şey değil” ifadelerini kullanırken toplumsal huzurun muhafazası için sağduyu çağrısı yaptı.

KARDEŞÇE YAŞIYORUZ

BBN Haber’e açıklamalarda bulunan Usta, “Mesele insan olabilmek, ırk ve etnik köken üzerinden siyasi rant peşinde koşmamaktır. Yalan ve provokasyon ile sorun çözülmez. Toplumsal huzur ve barışı bozma çabalarınız boşa çıkacaktır. Ülkemizde farklı din ve etnik kökene sahip milyonların üzerinde vatandaşlarımız var. Kardeşçe yaşıyoruz. Sadece Suriyeliler üzerinden isim yapma gündemde kalma çabası ırkçı ve faşist bir yaklaşımdır” dedi.

FIRSAT VERİLMEMELİ

“Savaş durdukça masumlar  vatanına geri dönüyor dönecektir” diyen Usta, “İnsanlık herkese lazım. Sığınmacıları hedef alan twitlerle öfke ve nefret söylemi oluşturulmaya çalışıyorlar. Bu yapılan alenen toplumsal huzur ve barışı bozmaya çalışmak, Türkiye’nin itibarını zedeleme uğraşıdır, siyasi açıdan da gündemde kalma çabalarıdır. Bu tür provokasyon peşinde koşanlara fırsat verilmemeli” diye konuştu.

PAHALILIĞI ONLARA BAĞLAMAYIN!

Hayat pahalılığının Suriyelilerden kaynaklandığı ve onlar gidince pahalılığın da biteceği söylemlerine tepki gösteren Usta, “Köylerimizde ve sanayilerimizde işgücü olarak eleman ihtiyacının fazla olduğu bir dönemdeyiz. Bu insanlar iş gücü açığını gideriyor, üretim ve ihracata katkı sağlıyor. Hayat pahalılığını bir millete ya da zümreye bağlamak doğru değil.  Bütün dünyanın sorunu bu. Pandemi nedeniyle üretim ve tedarik zinciri bozuldu ardından Rusya-Ukrayna Savaşı çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.