Bolvadin’den su zammına MHP’lilerden tepki

Afyonkarahisar’da AK Partili Bolvadin İlçe Belediyesi’nin meclis toplantısında suya yüzde 45 zam yapılması kararlaştırıldı. Belediyenin suya zam kararına MHP’li belediye meclis üyeleri ret oyu vererek tepki gösterdi.
Bolvadin’den su zammına MHP’lilerden tepki

Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi olan Bolvadi’nde suya yüzde 45 zam yapılması kararlaştırıldı. Yönetimi AKP’de olan Bolvadin Belediyesi’nin meclis toplantısında alınan kararda bir tonluk ham su fiyatının 3.05’TL’den 4.40 liraya yükseltilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Zam kararının ardından KDV ve Çevre Temizlik Vergisi ile birlikte Bolvadin ilçesinde bir tonluk suyun fiyatı 6.28 TL oldu.

MHP’DEN TEPKİ

Belediye tarafından suya yapılan zamma ise MHP’li belediye meclis üyeleri ret oyu vererek tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan MHP’ Belediye Meclis Üyesi Ahmet Mazlum “Bu akşam yapılan belediye meclisi toplantısında su fiyatlarına yüzde 45 zam yapılmıştır. Zam gerekçesi MHP Meclis üyeleri olarak bizi ikna etmediğinden ret oyu kullandık. Zam kararının gerekçeleri ile birlikte Kamuoyuna açıklanacağını ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan  belediyenin suya yaptığı yüzde 45’lik zammın 2022 yılından itibaren faturalara yansıtılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.